theartsandliteratures.blogspot.com.tr

4 Aralık 2014 Perşembe

YILIN SANAT OLAYINA SAYILI GÜNLER KALDI

       


ArtInternational'a hazır mıyız?

Merakla beklenen ArtInternational Sanat Fuarı, 24 ülkenin 80 galeriyle bir araya gelerek oluşturduğu muhteşem atmosferiyle eylül ayının son günlerinde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

26 – 28 Eylül tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan ArtInternational Sanat Fuarı için hazırlıklar bütün hızıyla devam ediyor. Çağdaş sanat tutkunlarının ilgi odağı olacak bu fuara Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından ünlü isimler katılıyor. ArtInternational’ın yönetmenliğini Dyala Nusseibeh, sanat yönetmenliğini ise Stephane Ackermann üstleniyor.
Steve Sabella ve Hani Zurob gibi Filistinli sanatçılar yakınlardan fuara katılırken, bu yıl ilk kez Pearl Lam ve Edouard Malingue gibi Uzakdoğulu galeriler de İstanbul’a geliyor. Modern ve çağdaş sanatın  ikonlarının İstanbul’da buluşacak olması sanatseverleri hayli heyecanlandırıyor. Dünyadaki isyanları yorumlayan Carlos Aires’ten, Çinli kamuflaj sanatçısı Liu Bolin’e kadar bir çok popüler ismin eserlerini fuarda görmek mümkün.
Bir sene önce “In Search of a Winner” işiyle fuarın ilgi odağı olmuş İsveçli sanatçı Assa Kauppi’nin bronz heykellerden oluşan ‘The Race is Over’ serisi de fuara renk katıyor. ArtInternational’ın Haliç Kongre Merkezi’nin terasına özel hazırlanan açık hava heykel galerisi “By The Waterside”da Joan Miró’nunkinin dışında birbirinden etkileyici 9 heykel daha sergileniyor.
Türkiye’den ise İstanbul’un güncel sanat deyince akla gelen 12 galerisi sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Galeri Manâ, NON, Pi Artworks, PİLOT, Rampa, ArtSümer, x-ist ve Galeri Zilberman gibi geçen yıl da katılmış galerilerin yanı sıra Dirimart, Galeri Nev, Rodeo ve Sanatorium gibi yeni galeriler de fuardaki yerlerini alıyor.
Fuarın büyük ilgi görmüş etkinliklerinden Konuşma Programı, bu yıl koleksiyoner Tansa Mermerci Ekşioğlu ve küratör Zeynep Öz’ün birlikte hayata geçirdikleri SPOT Projects tarafından gerçekleştiriliyor. Mekânın tasarımını geçen yıl olduğu gibi Erhan Patat yapıyor ve İstanbul’un eşsiz güzelliği Haliç Kongre Merkezi’nde ziyaretçileri mest ediyor.
ArtInternational’ın bilet fiyatları ise geçen seneyle aynı. Günlük tam 30 TL, 3 günlük tam 60 TL, 3 günlük öğrenci 15 TL olarak satışa sunuluyor. Biletler Biletix’ten ya da Haliç Kongre Merkezi’nde bulunan gişelerden alınabiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder